Historik 2011

Victory Motorcycles

Stonetown Custom öppnar upp sin nya butik i anrika lokaler på södra sidan av Sundsvall nu till helgen. Det blir den femte i raden av Victoryåterförsäljare i Sverige, men den första renodlade Victorybutiken – Victory Concept Store.

Andreas Sedin är mannen bakom butiken och han har en gedigen bakgrund i customkretsar.
”Det var min far som hade Moped & Motortjänst som på sin tid var Norrlands Custombutik nummer 1. Moped & Motortjänst grundades 1965 och pappa tog över butiken på 80-talet. Nu startar jag om i samma, traditionsrika lokaler. Jag har aldrig gjort någon hemlighet över att jag verkligen gillar amerikanska motorcyklar och här har jag chansen att göra något som är lika unikt som Victoryhojen i sig – öppna en riktigt Victory Concept Store.”

Stonetown Custom kommer förutom att sälja Victory motorcyklar, kläder och tillbehör även att fokusera på en del med begagnade motorcyklar samt serviceverkstad. Lördagen den 15 januari är det officiell invigning av butiken.

Victory är det första nya amerikanska motorcykelmärket på över 60 år. Märket skapades för 12 år sedan. Motorcyklarna är i customsegmentet och byggs i Spirit Lake, Iowa. Bakom Victory står den internationella koncernen Polaris Industries som bygger och saluför motorfordon för rekreation och arbete. Polaris Industries omsatte omkring 14 miljarder kronor 2009.

Victory lanserades i Sverige för några år sedan och återförsäljare finns nu i Sundsvall, Uppsala, Strängnäs, Borås och Bromölla. En Victory är en färdig customhoj, direkt från fabrik. I USA har Victory rönt stora framgångar och vunnit pris för flest antal nöjda kunder. Den berömde customhojbyggaren Arlen Ness har tagit sig an Victory, så har också hans son Cory och hans barnbarn Zach Ness gjort. Dessa tre ikoner kommer till MC-Mässan På Två Hjul i slutet av januari.

V For Victory

Victory Marketing Manager Scandinavia: Niklas Frisk, 070-618 98 32
Stonetown Custom: Andreas Sedin, 060-619 011

www.victorymotorcycles.se
www.stonetown.se

Det är med tungt hjärta och stor sorg som vi meddelar att Bengt-Olle Karlsson gick bort i lördags, efter en lång tids sjukdom. Många av er känner Bengt-Olle, som arbetat som frontfigur för Victory på Claessons Motor i Bromölla i många år. Alla våra sympatier och kondoleanser går till hans anhöriga i denna svåra stund. Vi tänker och sörjer även med alla på Claessons Motor som förlorat inte bara en arbetskamrat utan även en mycket god och nära vän.

Vi vill härmed presentera klubbens

Hedersmedlemmar

Arlen – Cory – Zach Ness

Helgens MC Mässa i stockholm var på många sätt en mycket lyckad tillställning. Naturligtvis är det alltid trevligt roligt och trevligt att gå på MC mässa men för oss var det extra kul och en aning nervöst. Vi hade det otroligt trevliga nöjet att få träffa Familjen Ness över en kopp kaffe i loungen (tack Niklas för att du ordnade det). Vi fick möjlighet att berätta om Victory Club Sweden och den fantastiska uppslutning det har varit sen vi startade klubben. Arlen Ness var mycket inponerad över att vi redan var så många medlemmar och Cory Ness kommenterade det med att det tydligen var samma trend för klubben som försäljningen av Victory i Sverige – en otrolig succé!
Vi passade också på att erbjuda dem hedersmedlemskap i Victory Club Sweden, vilket både Arlen, Cory och Zach Ness med glädje tackade ja till.
Tack Jason, för denna strålande idé.

Hedersmedlemstavlor, Handdukar och medlemskort överräcktes naturligtvis till våra nya medlemmar. Arlen Ness bestämde direkt att medlemstavlan naturligtvis skulle hängas i hans eget museum för allmän beundran.

Öppet hus och invigning av Victory Showroom
26 – 27 mars

Med Specialerbjudande och Provkörning (om vädret tillåter).

Öppettider Lördag 10.00 – 15.00
Söndag11.00 – 15.00

Hemsidan 1 År 
Idag är det ett år sedan vi höll andan och öppnade hemsidan, 27 medlemmar registrerades denna dag. Många underbara Victoryägare har följt efter och idag, ett år senare, är vi 114 medlemmar och har dessutom 16 ansökningar på G in i klubben. Helt fantastiskt. Vi ska göra allt vi kan för att även det kommande året ska bli lika framgångsrikt.

Vi i Victory Club Swedens styrelse tackar ödmjukast alla medlemmar för all support och önskar er en underbar och fantastisk MC säsong 2011. Vi ses där ute på vägarna!

PS Kolla in medlemsregistret (under fliken ”Profil”), kanske finns det någon i din närhet som gärna hänger med på en solig Mc tur!

SMR och MCRF arrangerar den 7-8 Maj ”Motorcykelns dag” i hela landet. Det blir en provkörningshelg och ett evenemang där olika MC klubbar är representerade. Ett härligt tillfälle att både träffas och snacka lite/mycket hoj, presentera klubben och att visa upp våra hojar.

Jättekul om Victory Club Sweden blir välrepresenterade
P.g.a. att vårsäsongen inte kommit så långt i vårt avlånga land kommer Stonetown Custom i Sundsvall inte ha ett specifikt program för denna helg (men kommer att ha provkörning). Ett större evenemang med kortegekörning och annat kommer arrangeras i slutet på maj istället när vädret och temperaturen är gynnsammare.

Öppettider hos resp Victoryhandlare den 7-8 Maj

Claessons i Bromölla
Lördag 9.00 – 16.00
Söndag 11.00 – 15.00

Lugnets MC i Borås
Lördag 10.00 – 16.00
Söndag 11.00 – 15.00

Sulas MC i Uppsala
Lördag 10.00 – 16.00
Söndag 11.00 – 15.00

Stonetown Custom i Sundsvall
Lördag 11.00 – 14.00

Nej, så allvarligt är det inte. Vill däremot uppmana alla att uppdatera sina kontaktuppgifter om de ändras. Ändra i ”Din Profil” och skicka gärna ett mail till info@victoryclub.se och meddela om ändringen så att vi kan hålla matrikel och medlemsregister uppdaterade. Detta för att alla ska få ny information när nya saker är i görningen.

Tänk också på att vi har ett ”frivilligt” medlemsregister här på hemsidan. Om ni godkänner att visa era kontaktuppgifter där kan andra medlemmar nå er ifall man vill ha sällskap när man ska ut och köra en sväng eller bara snacka lite och bekanta sig med andra Victoryägare.

Gå i så fall in på ”din profil” (står ute i högerkanten i översta rutan) Väl där, ser man att längst till vänster finns en liten ruta där det står Medlemmar, klicka på ”medlemmar” och gå in och acceptera att visa dina kontaktuppgifter.

En liten förhandstitt på High Chaparral ”Träff T-shirten”

Sista beställningsdag är på söndag (22/5)
T-Shirten finns i både dam och herr modell och kostar 150 kr som betalas vid avhämtning på High Chaparral. Herr modellen ”lagom” i storlekarna men dam modellen är kanske en aning liten i storleken

För beställning skicka ett mail till info@victoryclub.se eller ring Sigge på 0709 619205

Dagens glädjande nyhet är att Victory Club Sweden tog hem två pokaler på Cranke Cruisers Bil & MC utställning i Eslöv idag. Första pris för snyggast hojen gick till vår egen Mats ”Glasis” Jönsson med sin Victory Hammer Special. Dessutom tog klubben hem segern för STÖRSTA klubb. Bra jobbat!